De 4daagse van Nijmegen komt er aan!

door | jul 7, 2019 | Wandelcoaching | 0 Reacties

Hallo allemaal, voor mij is dit mijn 1e nieuwsbericht op mijn website. Een nieuwe dimensie in mijn “wandel” informatieverstrekking naar jullie!

De 4daagse van Nijmegen komt er aan. Ik heb er zin in en heb, denk ik, wel goed getraind. Willem en ik zijn in het voorjaar naar Oostenrijk geweest en hebben daar op berg en in dal heerlijk in de sneeuw gewandeld en gebanjerd. Eind mei heb ik met Petro, mijn Caminomaatje uit Zuid Afrika, een stuk van de Via Francigena gewandeld. Dit is een ”weg” die loopt van Canterbury in Engeland naar Rome in Italië en nog verder. Een pittig parcours. Petro heeft in 3 weken vanaf Lucca naar Rome gewandeld en ik heb me voor een weekje bij haar gevoegd vanaf Montefiascone. Samen liepen we op begin juni Rome binnen. Dat was wel bijzonder! Rome was warm, zeg maar heet, het verkeer is waanzinnig en veel Romeinen zijn “horken”. Er is geen eerbied voor wandelaars of peregrina’s, vaak rijdt men hard door of je wordt niet gezien.

Maar we hebben genoten van Vaticaanstad, ja, we hebben zelfs de Paus gezien… We zaten in de hop on en hop off bus (effe pauze van al het wandelen) en hebben zodoende de “sights” gezien, zoals de Trevi fontein, de Spaanse trappen en het Colosseum. Al met al zo’n 175 km gelopen, dus de kilometers zijn gemaakt. Het was een heerlijke week.

Verder heb ik met mijn Fitstap team, bestaande uit Maaike, Karin en Sandy, de nodige kilometers getraind. We zijn er wel klaar voor. Op maandag 15 juli as. gaan we ons startbewijs ophalen. Voor de 3 dames wordt het een hele belevenis, maar ze kunnen het, dat hebben ze al wel laten zien. Zo hebben we de Marathon route gewandeld in Rotterdam (ruim 40 km) en ook liepen we de Bruggentocht, bij ons in Dordrecht, ook 40 km.

Ik laat jullie weten hoe het ons vergaan is in Nijmegen. Voor allemaal een fijne vakantie gewenst.