Eerste wandeling in 2020

door | jan 20, 2020 | Wandelplezier | 0 Reacties

De feestmaand december is weer voorbij en met wat extra onsjes of misschien wel kilo’s gaan we met frisse moed weer aan de wandel. Lekker naar buiten om weer fitter te worden en om ook weer vitamientjes tot ons te nemen.
Zelf ben ik al op pad geweest met 2 mede 4-daagse wandelaars: Maaike en Arlette. Heerlijk de polders in bij Giessenburg, voor een tocht van 25 kilometer. Het is nog best vroeg in het jaar om dan al zo’n afstand te wandelen, maar met enthousiasme en vooral mooi weer, was het genieten!

Het zonnetje was ons heel gunstig gezind en er was van alles te zien onderweg: we zagen wel 15 verschillende diersoorten: van alpaca tot kalkoen, van waterhoen (kip) tot zwarte zwaan. Heel bijzonder. Sinds eind vorig jaar ga ik mij meer interesseren voor de natuur. Hoe komt dat zo?
In het wekelijkse “suffertje” las ik over de opleiding tot “Dordtse natuurgids” van het Instituut voor natuureducatie (IVN). Direct was mijn interesse gewekt, want hoe leuk is het niet om tijdens mijn wandelingen (Fitstap of wandelcoaching) meer te kunnen vertellen over “wat” de natuur ons biedt!

Vroeger boeide het vak biologie mij niet zo, dat kwam wellicht door de docent die niet zo spontaan was om er over te vertellen, maar nu zie ik allerlei bloemen, planten en dieren waar ik wel graag meer over wil weten. Ofwel ik ga nu de natuur beleven! Woensdag a.s. is de eerste les van de opleiding. Ik ben erg benieuwd. Samen met 16 andere leerlingen ga ik er een heel jaar tegen aan. Een warm welkom bij het IVN draagt hieraan bij. Het IVN is een landelijk opererende organisatie en vooral de Dordtse afdeling timmert aan de weg! Neem eens een kijkje op www.ivn.nl.

Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn natuurbelevenissen.
Tot slot een paar plaatjes van de wandeling in het mooie gebied in en rond Giessenburg.